Ajankohtaista

11.8.2022 | Blogi

Mikä fiilis?

Mikä fiilis?

Tästä on heittää esimerkki markkinointiässämme omakohtaisesta kokemuksesta sekä laajemmin koko talon väelle tehdystä fiiliskyselystä sekä sen jälkeisistä toimista. Fiilis on tunnetta, kokemusta ja mielialaa. Se on arjen sankarin supervoima, joka parhaimmillaan tuo lisäbuustia arkiaskareisiin ja toimii taustatukena kaikessa tekemisessä. Se on hyvän työpaikan yksi tärkeimmistä huomiokohdista, joka jää yleensä huomiotta.

 

Siitä on vierähtänyt nyt reilu kaksi vuotta, kun saavuin Summaselle työharjoitteluun tekemään markkinointia sekä myynnin tukitehtäviä. Paljon on noiden kahden vuoden aikana saatu aikaan ja viilailtu yrityksemme brändi-ilmettä minttiin. Hurjan nopeasti on aika vierähtänyt, mikä kyllä kertoo siitä, että työni on mielekästä ja viihdyn täällä erinomaisesti.

Miksi olen viihtynyt niin hyvin Summasella? Esimerkiksi mahtavan ilmapiirin ansiosta. Itselleni työilmapiiri on aina ollut tärkein asia työssä. Pipo kireällä ei hommia kannata tehdä – ei huumori ja rento fiilis vähennä kenenkään ammattimaisuutta. Lisäksi sydäntäni lämmittää erityisen paljon hyvä yhteishenki; että ketään ei jätetä yksin ja apua annetaan sekä pyydetään. Meillä asiat keskustellaan rehellisesti ja avoimesti ja jokaisen mielipide on yhtä tärkeä.

Avoin, huumorintajuinen ja rento. Muun muassa näitä adjektiiveja käytin, kun esimieheni kysyi minulta, millä sanoilla kuvailisin työpaikkaamme. Kysymys oli osa fiiliskeskustelua, jonka kävimme alkuvuodesta.
 

Kehittämällä paras

Fiiliskeskustelu toteutettiin koko henkilöstöllemme tuotantopäällikkömme sekä toimitusjohtajamme toimesta. Monien tuntemissa perinteisemmissä kehityskeskusteluissa pureudutaan enemmän työntekijän omaan osaamiseen ja kehittämiseen, kun taas yrityksemme fiiliskeskusteluissa etsimme yhdessä entistä parempia ratkaisuja mm. työilmapiirin, työvälineiden ja tiedonkulun kehittämiseen. Vaikka olemme nopeasti reagoiva ja kehittyvä työympäristö, haluamme tuoda myös henkilöstömme mielipiteet esille ja kehittyä niiden avulla. Tämän keskustelun ja siitä saatavien tulosten avulla, olemme jälleen askeleen lähempänä tavoitettamme: olla paras mahdollinen työpaikka.  

Keskusteluissa Summasen adjektiiveista esille nousivat avoimuuden ja rentouden lisäksi oikeudenmukaisuus, luotettavuus, iloisuus, siisteys sekä mielenkiintoiset työtehtävät. Henkilöstön keskinäinen luottamus, hyvä työtilanne, uusien työntekijöiden vastaanotto sekä yhdessä sparrailu kertovat että ko. adjektiivit kuvaavat meitä erityisen hyvin.

No entä kehityskohteet? Missä voimme parantaa, jotta tavoitteemme parhaasta mahdollisesta työpaikasta toteutuu? Kohteisiin lukeutuvat järjestyksen ja siisteyden ylläpitäminen, töiden priorisointi, moniosaamisen lisääminen sekä henkilöstön yhtenäistäminen. Näihin olemme tehneet jo joitakin parannuksia, sillä kesään mennessä olimme esimerkiksi täsmentäneet taivuttamisen laatukriteereitä, ottaneet toiminnanohjausjärjestelmästä uuden osion käyttöömme sekä selventäneet varastointiamme. Näiden jälkeen on hyvä jatkaa kehitysmatkaa eteenpäin ja tarkastella seuraavia askelia.


Maailman parhaat työkaverit

Koska fiiliskeskusteluista kävi ilmi, että kaipasimme enemmän yhteistä tekemistä ja toisiimme tutustumista, otimme asian heti esille ja ryhdyimme tekemään sen eteen parannuksia. Toisiimme tutustuminen ja yhteinen tekeminen on erittäin tärkeää erityisesti siitä syystä, että tiimissämme on tapahtunut melko paljon henkilöstömuutoksia: Ässiä on jäänyt eläkkeelle ja uusia tullut taloon. Lisäksi kahden vuoden mittaiset koronarajoitukset ovat tuoneet omat haasteensa henkilöstömme yhteishengelle. Moni koki etenkin korona-aikana, että tuotannon ja toimiston välissä on kuilu, sillä jouduimme rajoitustoimien vuoksi pysyttelemään etäällä toinen toisistamme. Itsellänikin oli jonkin verran samanlaisia tuntemuksia, sillä olinhan aloittanut työni talossa juuri samoilla hetkillä kuin koronapandemia alkoi Suomessa, enkä ollut päässyt kunnolla tutustumaan tuotantoporukkaamme. Nyt kun muutama kuukausi ollaan saatu elää jälleen normaalia työelämää ilman suuria rajoituksia, niin tiimimme on päässyt lähentymään ja välillämme ollutta kuilua on saatu muurattua umpeen. Eläköön yhteiset kahvitauot ja rupattelutuokiot!


Porukan yhteen hitsautumisen näkökulmasta yhteisten hetkien ja muistojen luominen on avainasemassa. Pääsimme vihdoin keväällä, yli kahden vuoden tauon jälkeen, viettämään Ässätiimimme Tyky-päivää! Saimme äänestää muutamasta eri aktiviteettivaihtoehdosta itseä eniten kiinnostavan puuhan. Äänestyksen tuloksena päädyimme kurvailemaan Karting-radalle ja selvitimme Summasen Grand Prix-kisassa, kuka on tiimimme nopein Ritari Ässä. Voittajaksi kurvaili lopulta hitsaajaässämme Markus. Kyllä oli mahtava meininki! Moni meistä oli ekaa kertaa kyseistä lajia kokeilemassa – myös allekirjoittanut.

Vauhdikkaan autoilun päätteeksi tulee tietenkin nälkä, joten saimme nauttia vielä illallisen pitkän kaavan mukaan, yhdessä jutustellen. Ja voinen kyllä kaikkien Ässiemme puolesta lainata erästä tuttua lastenlaulua: ”ja siellä kaikilla oli niin muu-kaa-vaa!”

Tulevalle syksylle on jälleen suunnitteilla uusia yhteishengen nostattamiskujeita.

 

Käsi sydämellä totean, että minulla on maailman parhaat työkaverit sekä työpaikka, jossa on hyvä olla. Meillä kuunnellaan, jeesataan ja annetaan mahdollisuudet kehittää ja kehittyä.

 

Kirjoittaja: Markkinointiässä Tuulia

Kysy lisää

Kysy lisää